Cases
bpsolutions-header_img
Haga Ziekenhuis voorspelt wachttijden Op Spoedeisdende hulp
Cases
61603ac5-0488-47db-98cf-eeb83ac5b6bc
Een nieuwe back-up oplossing: De laatste verdedigingslinie
Cases
14abb5d6-2ee3-4efc-a6d1-c8738c612753
Van Duuren informeert klanten beter over vertraging dankzij ai-voorspelling
Zes redenen waarom bedrijven die de cloud omarmen hun concurrenten voorbij streven

Zes redenen waarom bedrijven die de cloud omarmen hun concurrenten voorbij streven

Als organisatie is het belangrijk om te investeren in digitale transformatie om je concurrentievoordeel te behouden. Of het nu gaat om nieuwe platformen, moderne apps of andere zakelijke behoeften - digitalisering is simpelweg onmisbaar geworden. Ben je benieuwd hoe je jouw digitale ambities effectief kan versnellen en uitbreiden met behulp van cloudservices, en welke voordelen deze aanpak kan opleveren voor jouw organisatie? In deze blog bespreken we de zes essentiële voordelen van cloudservices en laten we zien hoe BPSOLUTIONS je optimaal kan ondersteunen bij dit proces.

 

1. Flexibiliteit

Bedrijven staan voor diverse digitale uitdagingen, variërend van snel kunnen inspelen op veranderende markteisen en intensieve gegevensanalyse, tot het verbeteren van digitale samenwerking en documentbeheer en de behoefte aan op maat gemaakte applicaties. Binnen het bredere cloudecosysteem zijn er gelukkig verschillende clouddiensten en servicemodellen beschikbaar om deze digitale vraagstukken voor organisaties op te lossen. Als bijvoorbeeld samenwerking en documentbeheer van groot belang zijn, zijn SaaS-oplossingen zoals Office 365, Google Workspace of cloudopslagdiensten zoals Dropbox ideaal. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals PaaS (Platform as a Service) en AIaaS (Artificial Intelligence as a Service), die ontwikkelaars de benodigde tools en omgeving bieden om kunstmatige intelligentie (AI) te gebruiken of om op maat gemaakte applicaties te bouwen en te implementeren.

De cloud is geen one-size-fits-all-oplossing: Er zijn talloze soorten cloudservices op de markt, elk met hun eigen unieke voordelen. Dit geeft je organisatie enorme flexibiliteit, zowel op het gebied van functies als capaciteit. Bij BPSOLUTIONS bieden we maatwerk en doen we een grondige analyse om de juiste mix van cloudoplossingen te kiezen die het beste aansluiten bij de behoeften van je bedrijf.

 

2. Geen aanvangsinvesteringen

Als het gaat om startinvesteringen, is kostenoptimalisatie vaak een belangrijke uitdaging en prioriteit. Cloudservices bieden hierbij een aanzienlijk voordeel: ze laten je de overgang maken van kapitaalkosten (capex) naar operationele kosten (opex). In plaats van vooraf te investeren, betaal je indien gewenst op basis van gebruik. Dit introduceert het 'pay-as-you-go' principe, waardoor je kosten direct aan specifieke afdelingen of gebruikers kan toewijzen. Bovendien geeft dat je de flexibiliteit om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en geavanceerde technologieën zoals analytics, machine learning, artificial intelligence (AI), Internet of Things (IoT), en het benutten van big data – en dat alles zonder grote financiële risico's.

 

BPSOLUTIONS ondersteunt je organisatie met snelle, veilige en kostenefficiënte oplossingen en advies, zodat je maximaal kan profiteren van de voordelen van cloudservices.

 

3. Eenvoudig op- en afschalen

In deze veranderlijke wereld is er één thema en uitdaging dat alle organisaties, groot of klein, in verschillende sectoren en locaties, met elkaar verbindt: onzekerheid. Wordt het een groeispurt of is inkrimping noodzakelijk? Bedrijven moeten de mogelijkheid hebben om snel te schalen in reactie op veranderende eisen.

Cloudservices bieden een manier om bescheiden te beginnen en snel op te schalen wanneer dat nodig is: Je kan infrastructuur en platforms namelijk meteen inzetten wanneer je ze nodig hebt. Extra gebruikers, licenties, infrastructuur capaciteit toevoegen kan zonder enige onderbreking. En net zo eenvoudig kun je weer verkleinen (downscalen) wanneer dat nodig is.

 

4. Veiligheid en optimalisatie

Voor bedrijven die werken met gevoelige gegevens, zoals persoonlijke of financiële informatie, zijn strenge beveiligings- en nalevingsstandaarden van groot belang. De overstap naar de cloud is voor sommige bedrijven dan ook nogal spannend, omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid van hun data. Cloudproviders zijn voortdurend actief de veiligheid en privacy voor de aangeboden cloudservices te verbeteren – zelfs op een niveau dat voor je eigen organisatie lastig te realiseren is. Je hoeft dus niet zelf in grote mate te investeren om je data en apps binnen je cloudservice(s) naar een hoger niveau van bescherming en actieve beveiliging te tillen.

 

Als individuele organisatie is het essentieel om goed te overwegen hoe je je bestaande cloudomgeving of -strategie kan optimaliseren op het gebied van verbruik, inrichting en beveiliging. Zo behaal je het maximale rendement tegen de juiste kosten. Door onze uitgebreide expertise in cloudoplossingen heeft BPSOLUTIONS al talloze organisaties geholpen met advies, ontwerp en monitoring & beheer van cloudservices. Daarnaast bieden we best practices op basis van ‘health checks’ om een optimale cloudomgeving te realiseren. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.5. Beschikbaarheid voor (inter)nationale uitrol 

Hoe digitaler je organisatie wordt, des te meer je afhankelijk bent van IT. Zeker voor bedrijven met internationale activiteiten is het daarom essentieel om hun geografische beschikbaarheid te overwegen om optimale prestaties en naleving te verzekeren. Dankzij cloudservices en de wereldwijde aanwezigheid van aanbieders kan je een continu beschikbaarheid (uptime) realiseren over verschillende landen en zelfs continenten heen. Zo rol je moeiteloos wereldwijd je digitale diensten uit, met dezelfde betrouwbaarheid en beschikbaarheid van data en functionaliteit. Een flinke stap vooruit vergeleken met wanneer je alles zelf zou moeten organiseren.

 

6. Cloudservices kunnen bijdragen aan verduurzaming

Het besef groeit dat we gezamenlijk actie moeten ondernemen voor het klimaat en we onze carbon footprint drastisch moeten verkleinen. Hoe kan je daar als organisatie op een slimme manier aan bijdragen? BPSOLUTIONS staat klaar om je te ondersteunen met oplossingen en groene datacenters die efficiënt omgaan met energie, waardoor je CO2-voetafdruk kleiner wordt. Zo rol je jouw digitale diensten niet alleen efficiënt uit, maar ook milieuvriendelijk.

 

Versterk jouw digitale transformatie

Dit is slechts een samenvatting van enkele voordelen van cloudservices die jouw digitale transformatie kunnen versterken. De les? Er bestaat geen one-size-fits-all-benadering. Een doordachte cloudstrategie, helemaal op maat van jouw bedrijf, is van essentieel belang om een heldere visie op cloud computing te ontwikkelen en een consistente benadering te hanteren die de voordelen maximaliseert, terwijl je valkuilen vermijdt.

Wil je cloudservices optimaal inzetten? Of verlang je naar meer succes in de cloud en ondersteuning tijdens jouw digitale transformatie? Download onze whitepaper of neem contact op met onze experts.

 

Share this article:

Related Articles

De 5 belangrijkste trends in storage

5/12/2023

Embracing the future: Human-centric Cloud Managed Services

18/11/2023

Jean-François Michotte EVP Business Development Belgium

14/11/2023

Digitale transformatie versnellen met hybride cloud

26/09/2023

Een nieuwe back-up oplossing: de laatste verdedigingslinie

18/09/2023

BPSOLUTIONS is Suse solution partner

1/02/2023