Cases
bpsolutions-header_img
Haga Ziekenhuis voorspelt wachttijden Op Spoedeisdende hulp
Cases
61603ac5-0488-47db-98cf-eeb83ac5b6bc
Een nieuwe back-up oplossing: De laatste verdedigingslinie
Cases
14abb5d6-2ee3-4efc-a6d1-c8738c612753
Van Duuren informeert klanten beter over vertraging dankzij ai-voorspelling
Migreren naar de Public Cloud

Migreren naar de Public Cloud

Natuurlijk wilt u met uw organisatie vooroplopen en dagelijks bezig zijn met innovatie. IT kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Maar de realiteit is dat in de meeste gevallen tot 80 procent van het IT-budget opgaat aan het up and running houden van bestaande IT. Vandaar dat steeds meer bedrijven naar de cloud kijken om werkprocessen en IT-infrastructuur te stroomlijnen, zodat de eigen IT-mensen meer lucht krijgen om zich te focussen op vernieuwing.

In de meeste gevallen is de blik gericht op de public cloud. Gartner verwacht dat in 2021 maar liefst 70 procent van alle clouddiensten wordt geleverd door de tien grootste providers. Denk aan partijen als Amazon (AWS), Microsoft (Azure), IBM Cloud en Google Cloud Platform (GCP).

Voordelen van de Public Cloud zijn:

Geen kapitaal investeringen
Het is niet nodig om apparatuur te kopen of de ruimte om het te huisvesten. Openbare cloud-abonnementen kosten weinig om in te stellen en u betaalt dan alleen voor de bronnen die u gebruikt.

Bespaar tijd
De serviceprovider is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de datacenters waar gegevens worden opgeslagen.

Pay-as-you-use pricing
Het is niet nodig om capaciteit in huis te hebben ‘op de groei’, die vervolgens grotendeels onbenut blijft. Als u meer capaciteit nodig heeft, schaalt u eenvoudig op en als u minder nodig heeft schaalt u weer af.

Verbeterde Security
Cloudproviders beschikken over teams die op de hoogte zijn van de laatste security-kennis. Zij zetten bovendien de nieuwste en beste tools in voor bescherming van data.

Bedrijfsbeleid kan vereisen dat sommige data per se in Europa of zelfs specifiek in Nederland opgeslagen dient te zijn. Ook draait de ene app beter in de cloud dan de andere. Bedrijven beperken zich daarom meestal niet tot één cloudprovider, waarbij natuurlijk de wens om een vendor lock-in te voorkomen meespeelt.

De uitdaging: overzicht houden over verschillende clouds

Wie gebruik maakt van verschillende public clouds, staat voor de uitdaging om overzicht te houden. Dé manier om dat voor elkaar te krijgen, is het gebruik van een integraal ‘managementplatform’ met een centraal dashboard. Dat geeft op visuele wijze antwoord op vragen als:

  • Hoe presteren de verschillende omgevingen binnen de gestelde service levels?
  • Hoe houd ik grip op de kosten en zorg ik voor de optimale mix?
  • Is mijn bedrijfscontinuïteit gewaarborgd?
  • Waar staat mijn data en hoe beheer ik deze over de multicloud?

Zo’n platform vormt als het ware een laag over clouds heen, waardoor deze weer aanvoelen als één geheel.

Maar met alleen de transitie naar de public cloud bent u er nog niet. Want hoe gaat u het beheer inrichten? U kunt dat natuurlijk zelf doen, maar u kunt dit ook aan een service provider overlaten, zodat u uw tijd kunt besteden aan uw bedrijfsprioriteiten en voortuitgang kan boeken.

 

De ‘Managed’ Public Cloud van BPSOLUTIONS

BPSOLUTIONS heeft op basis van jarenlange ervaring in ‘mission critical’ infrastructuren een uniek integraal platform ontwikkeld voor monitoring- en beheer. Dat biedt inzicht in prestaties en helpt verstoringen proactief het hoofd bieden.

Managementplatform: één oplossing voor alle clouds
Het dashboard van het managementplatform laat zien hoe diensten en resources presteren en waar data zich bevinden. BPSOLUTIONS biedt een eenvoudig te gebruiken en krachtige oplossing om proactief de prestaties van uw eigen public cloud-infrastructuren zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure. IBM Cloud, VMware te garanderen. Door inzicht in historische prestatietrends en correlatie-analyserapporten, bent u in staat sneller de oorzaak van eventuele problemen te vinden en de capaciteit beter te beheren.

24/7 proactief beheer
Een ander voordeel is dat proactief beheer mogelijk wordt, zodat uw infrastructuur optimaal presteert. U komt niet voor onverwachte kosten te staan. Geavanceerde analyses identificeren problemen voor ze zich daadwerkelijk voordoen. Beheerders ontvangen een geprioriteerde lijst van situaties die ze moeten bekijken en oplossen.

Cloud orchestration
Een managementplatform biedt ook mogelijkheden voor cloud orchestration. Developers die bijvoorbeeld werken met RedHat OpenShift of VM Ware Tanzu met Kubenetes, zetten op die manier containers met daarin onderdelen van applicaties geautomatiseerd neer in de cloud die op dat moment de best beschikbare plaats biedt. Zo gaan ze op de efficiënte manier om met opslag- en servercapaciteit. Verder kunnen organisaties door deze laag waar nodig apps met elkaar laten samenwerken en makkelijker andere functionaliteit vanuit de cloud toevoegen.

Compliancy
Door het toevoegen van cloud data management bent u er ook zeker van dat uw data altijd op de juiste manier beveiligd is. U slaat data op in de cloud die voldoet aan uw security-eisen. Back-up en recovery processen verlopen daarnaast geautomatiseerd en uniform over clouds heen, of data nu intern staat, in de publieke of de private cloud.

BPSOLUTIONS biedt openbare cloudinfrastructuuroplossingen die zijn gebouwd op IBM Cloud, Microsoft Azure en Amazon AWS. Bovendien bieden we uitgebreide monitoring- en ondersteuningsservices voor Public & Hybrid Cloud.

Share this article:

Related Articles

Digitale transformatie versnellen met hybride cloud

26/09/2023

Zes redenen waarom bedrijven die de cloud omarmen hun concurrenten voorbij streven

24/09/2023

Een nieuwe back-up oplossing: de laatste verdedigingslinie

18/09/2023

BPSOLUTIONS is Suse solution partner

1/02/2023

Hoe start u met data en AI in uw organisatie?

3/11/2022

IBM Power Cloud hosting

1/10/2022

Apache Hadoop

1/10/2022