Cases
bpsolutions-header_img
Haga Ziekenhuis voorspelt wachttijden Op Spoedeisdende hulp
Cases
61603ac5-0488-47db-98cf-eeb83ac5b6bc
Een nieuwe back-up oplossing: De laatste verdedigingslinie
Cases
14abb5d6-2ee3-4efc-a6d1-c8738c612753
Van Duuren informeert klanten beter over vertraging dankzij ai-voorspelling
Van Duuren informeert klanten beter over vertraging dankzij AI-voorspelling - BPSOLUTIONS.

Van Duuren informeert klanten beter over vertraging dankzij AI-voorspelling

Van Duuren is een logistieke dienstverlener die altijd in beweging is. Met lijndiensten distribueert de onderneming goederen door heel Europa. Het streven is om leveringen in 97 procent van de gevallen op tijd aan te laten komen. Als dat door omstandigheden zoals files niet lukt, wil het bedrijf klanten daar graag tijdig van op de hoogte stellen. Helaas lukte het de klantenservice op drukke dagen niet altijd om de voortgang van alle zendingen handmatig te controleren. Daarom werd BPSOLUTIONS gevraagd om te helpen met het voorspellen van vertragingen, zodat klanten sneller en makkelijker geïnformeerd kunnen worden. Het delen van deze informatie leidt tot meer begrip, tevredenheid en groei.

 
 
 DELIVERING YOUR PROMISE

Familiebedrijf Van Duuren beschikt niet alleen over een goed transportnetwerk, maar ook over een goed zakelijk netwerk. Zodoende wist de transporteur dat BPSOLUTIONS een data science-team in huis heeft dat modellen creëert. Deze modellen kunnen op basis van Artificial Intelligence of AI (waarvan Machine Learning of ML onderdeel is) ontwikkelingen voorspellen. Een nauwkeurige blik in de toekomst helpt organisaties om risico’s te verminderen, dienstverlening te verbeteren, nieuwe kansen te grijpen en omzet te vergroten.

MODEL HERKENT 90 PROCENT VAN DE VERTRAGINGEN

Met al die informatie voedden de data scientists van BPSOLUTIONS verschillende Machine Learningmodellen. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van IBM Watson met om de verschillende modellen te beoordelen. Dat gebeurde overigens pas nadat de data was opgeschoond. Bij trajecten als deze is meestal sprake van wat vervuiling. In dit geval bleek bijvoorbeeld dat er verschillende statusnummers bestonden, die dezelfde betekenis hadden. Om goed in beeld te krijgen welke statussen echt van invloed zijn, moesten die op hetzelfde neerkwamen bij elkaar worden opgeteld. Het beste model bleek vervolgens in staat om op basis van testdata negen van de tien vertragingen juist te voorspellen. De machine kan supersnel inzichten halen uit wel dertig variabelen. Het menselijk brein heeft dat vermogen bij lange na niet. Het model bleek tot het beste resultaat te komen als het getraind wordt met data uit het laatste jaar. Als het nu nieuwe zendingen te verwerken krijgt, is het resultaat ook weer voor 90 procent van de gevallen een correcte voorspelling.

SHORTLIST OM SNELLER EN MAKKELIJKER ACTIE TE ONDERNEMEN

Het grote voordeel voor Van Duuren is dat het nieuwe systeem medewerkers nu voorziet van een shortlist met daarop potentieel vertraagde zendingen. Ze hoeven dus niet meer álle orders na te lopen. Dat scheelt veel tijd. Maar het allerbelangrijkste resultaat is dat Van Duuren haar klanten nu tijdig kan informeren. Dat zorgt voor meer begrip en een hogere klanttevredenheid, wat uiteindelijk leidt tot meer groei. Van Duuren kan de lijst ook gebruiken om proactief te zijn in het contact met partners: medewerkers kunnen navragen waarom een zending niet tijdig geleverd kan worden. Ook kunnen ze informatie inwinnen over het nieuwe aflevermoment.

STAPPENPLAN ZORGT VOOR PRAKTIJKGERICHTE, RENDERENDE OPLOSSING

Om tot een goed werkende oplossing als die bij Van Duuren te komen, zet BPSOLUTIONS grofweg zes stappen:

  1. Gesprekken voeren met de klant: waar liggen kansen voor verbetering door gebruik van data en AI?
  2. Afbakenen van de businesscase.
  3. Verzamelen van data.
  4. Data opschonen en analyseren.
  5. Ontwikkelen van een Machine Learning-model.
  6. Implementatie van het model met automatisch gegenereerde voorspellingen in een operationeel systeem, dashboard of andere vorm, bijvoorbeeld een rapportage.

Gemiddeld is ongeveer een periode van een half jaar nodig voor analyse, ontwikkeling van het model en implementatie. Bij Van Duuren was dat ook het geval.

WAAROM BPSOLUTIONS?

De kracht van BPSOLUTIONS is dat het bedrijf sterk praktijkgericht werkt. Het data science-team is gericht op het ontwikkelen van oplossingen die resultaat opleveren. Die insteek helpt klanten bij het verbeteren van processen en het realiseren van groei. Expertise op het gebied van Artificial Intelligence koppelt BPSOLUTIONS aan kennis van techniek. Ze hebben de mensen in huis die de infrastructuur kunnen realiseren die nodig is om concreet aan de slag te gaan en doelen te verwezenlijken.

Benieuwd wat BPSOLUTIONS voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Share this article:

Related Articles

BPSOLUTIONS bereidt zich voor op NIS2: een stap vooruit in Cybersecurity

24/07/2024

BPSOLUTIONS is Klaar voor de DORA Richtlijnen

15/07/2024

NIS2 De actuele Europese beveiligingsnorm voor organisaties

2/07/2024

De impact van DORA op de financiële sector: Wat u moet weten

2/07/2024

De 5 belangrijkste trends in storage

5/12/2023

Embracing the future: Human-centric Cloud Managed Services

18/11/2023

Jean-François Michotte EVP Business Development Belgium

14/11/2023