Cases
bpsolutions-header_img
Haga Ziekenhuis voorspelt wachttijden Op Spoedeisdende hulp
Cases
61603ac5-0488-47db-98cf-eeb83ac5b6bc
Een nieuwe back-up oplossing: De laatste verdedigingslinie
Cases
14abb5d6-2ee3-4efc-a6d1-c8738c612753
Van Duuren informeert klanten beter over vertraging dankzij ai-voorspelling

BPSOLUTIONS versnelt groei met investeerder M80

Van links naar rechts: Michael de Groot (BPSOLUTIONS), Carl Annicq (M80), Bert de Groot (BPSOLUTIONS), Mark de Groot (BPSOLUTIONS), Paul-Elliott Testelin (M80), Hans Bossenbroek (Luminis/groep CEO).

● BPSOLUTIONS bouwt aan een slimmere wereld met investeerder M80
● Europese leider in digitale transformatie

Utrecht, 8 DECEMBER 2022  – De Nederlandse Mission Critical IT Service provider BPSOLUTIONS, al twee jaar op een rij top scoorder in de IT Xperience monitor van Giarte, bouwt verder aan haar missie om de wereld slimmer te maken. Private equity fonds M80 neemt een meerderheidsbelang in BPSOLUTIONS om samen met XPLUS en Luminis te bouwen aan een Europese full-service provider op het gebied van digitale transformatie.

Deze stap is een antwoord op de vraag naar een meer holistische invulling bij het helpen van klanten in hun digitale transformaties. M80 heeft als doel het bouwen aan een portfolio van best-in-class specialisten op het gebied van digitale transformatie: van digitale strategie tot en met het up and running houden van IT-omgevingen. Naast mission critical speler BPSOLUTIONS, zijn XPLUS, een Belgische expert in enterprise IT-architecture, en het Nederlandse Luminis, een software- en cloudbedrijf reeds onderdeel van de portfolio. De groep heeft gezamenlijk een omzet van €50 miljoen en heeft 300 medewerkers in dienst.

Mark de Groot, CEO BPSOLUTIONS: “Door het bundelen van onze krachten met XPLUS en Luminis kunnen we klanten op meerdere vlakken in hun digitale transformatie bedienen, wat een sneller, beter en geïntegreerd resultaat oplevert – en dit in de hele Benelux. Daarnaast zal deze stap nieuwe en interessante mogelijkheden bieden voor onze medewerkers, wat essentieel is om talent aan ons te verbinden”.

Met de acquisitie van BPSOLUTIONS heeft M80, na de investering in XPLUS en Luminis, een volgende stap gezet in haar ontwikkeling van een full-service provider op het gebied van digitale transformatie in Europa. Doordat BPSOLUTIONS onderdeel wordt van deze groep bedrijven, kan zij haar diensten- en productenportfolio op het gebied van digitale transformatie versneld verbreden.

Hans Bossenbroek, groep CEO: “Al tijdens de onderhandelingen met BPSOLUTIONS zagen we concrete mogelijkheden bij klanten waar we de synergie tussen de verscheidene portfolio-bedrijven en BPSOLUTIONS konden aanbieden. Het resultaat: veilige, snellere, en beter geïntegreerde oplossingen, geleverd door complementaire spelers met eenzelfde cultuur en eenzelfde notie van excellence.” 

Carl Annicq, M80: “De uitzonderlijk sterke reputatie in de markt en uitmuntende feedback van klanten sterkten ons in de overtuiging dat BPSOLUTIONS de ideale speler is om aan ons platform toe te voegen. De extreme klantgerichtheid die Mark de Groot en zijn team nastreven met als doel de klant steeds positief te verbazen is een frisse wind in deze industrie. IT-parels zoals BPSOLUTIONS worden dagelijks het hof gemaakt – we zijn dan ook bijzonder verheugd dat BPSOLUTIONS ervoor heeft gekozen om samen met M80 de Managed Services business lijn verder uit te bouwen, internationaal.

 

Over BPSOLUTIONS

 • BPSOLUTIONS helpt organisaties hun Mission Critical IT in te richten op een manier waardoor de organisatie slimmer wordt en daardoor vooruitgang kan boeken. Dit doen we door aan de ene kant te zorgen dat de IT altijd up-and-running is en aan de andere kant zorgen we met Data Analytics en Artificial Intelligence er voor dat bedrijven klaar zijn voor de toekomst waarmee data echt voor hun bedrijf gaat werken. Bij alles wat we doen, maken we de wereld een beetje slimmer.
 • BPSOLUTIONS bedient grote klanten in diverse sectoren, voornamelijk in de financiële, retail, transport&logistiek, detailhandel, zorg en overheidssector.
 • Afgelopen twee jaar werd BPSOLUTIONS door haar klanten beloond met een nr 1 positie in de Giarte IT Xperience monitor. 
 • Meer informatie op https://www.bpsolutions.com/ 

Over M80

 • M80 Partners is de managementvennootschap van M80 Capital, een private-equityfonds dat in november 2018 is opgericht en investeert in bedrijven in België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg. 
 • Het investeringsteam bestaat uit doorgewinterde private equity professionals, maar ook ondernemers, voormalige CEO's en digitale pioniers. 
 • Het bedrijf richt zich op groeibedrijven in de gezondheidszorg, consumentenmarkt, zakelijke dienstverlening en industrie. Het M80-team investeert in bedrijven die het digitaal kan helpen transformeren om de omzet te versnellen en de bedrijfsvoering te verbeteren. 
 • Meer informatie op https://m80partners.com/ 

 

Over XPLUS 

 • XPLUS werd in 2010 opgericht door Wim Vochten en levert consultancydiensten gericht op digitale transformatie door middel van de implementatie van bedrijfsnoodzakelijke enterprise IT-architectuur en digitale oplossingen in de BeNeFraLux. 
 • Van de meer dan 100 zeer ervaren consultants heeft 75% eerder gewerkt als principal consultant of partner bij een top 5 consultancybedrijf. 
 • XPLUS bedient grote klanten in diverse sectoren, voornamelijk in het bank- en verzekeringswezen, de telecomsector en de detailhandel.
 • Meer informatie over https://www.xplus.eu/ 

Over Luminis

 • Luminis werd in 2002 opgericht en biedt klanten hoogwaardige oplossingen op het gebied van Cloud en Data. Luminis heeft partnerships met o.a. Amazon Web Services (AWS) en Microsoft. 
 • Daarnaast is Luminis initiator en de kracht van IT-opleidingsprogramma Accelerate met o.a. Thales, Bosch en de Belastingdienst.
 • Luminis telt 150 medewerkers en heeft kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Apeldoorn en verleent haar diensten aan bijvoorbeeld Thales, Alliander, Huuskes, BDR Thermea, bol.com en The Learning Network.  
 • Meer informatie over Luminis via https://www.luminis.eu
Share this article:

Related Articles

817 patienten
19 afdelingen32
specialisten
BPSOLUTIONS bereidt zich voor op NIS2: een stap vooruit in Cybersecurity

24/07/2024

817 patienten
19 afdelingen32
specialisten
BPSOLUTIONS is Klaar voor de DORA Richtlijnen

15/07/2024

817 patienten
19 afdelingen32
specialisten
NIS2 De actuele Europese beveiligingsnorm voor organisaties

2/07/2024

817 patienten
19 afdelingen32
specialisten
De impact van DORA op de financiële sector: Wat u moet weten

2/07/2024

817 patienten
19 afdelingen32
specialisten
De 5 belangrijkste trends in storage

5/12/2023

817 patienten
19 afdelingen32
specialisten
Embracing the future: Human-centric Cloud Managed Services

18/11/2023

817 patienten
19 afdelingen32
specialisten
Jean-François Michotte EVP Business Development Belgium

14/11/2023